לפי מחקרים חדשים שנערכו לאחרונה מתברר ששוקולד יכול לשנות מצבי רוח, אבל לא הכרה.
פלבנואידים המוכרים גם כויטמין P הנמצאים בשוקולד מריר יכולים להרגיע עצבנות אולם לא נמצא קשר בין יכולות קוגנטיביות משופרות לשוקולד המריר, על פי מחקר שהציג בארי קאבוט.
המחקר הציג את העובדות שאנשים שצרכו פלבנואידים ברמה גבוהה בשוקולד מריר, דיווחו על מצבי רוח חיוביים יותר.
72 גברים ונשים בגילאי 40-65 נתבקשו לצרוך 20 גרם של שוקולד מריר ולשתות משקאות שמכילים 250/500 מ"ג של ויטמין P במשך 30 יום.
הנסיינים לא ידעו מי שותה וכמה.
תוצאות המחקר הציגו בצורה ברורה את ההשפעה של ויטמין P על המשתתפים הבריאים בניסוי.
לכתבה המלאה:
http://www.confectionerynews.com/R-D/Dark-chocolate-enhances-mood-but-not-cognition-say-researchers
המחקר הציג את העובדות שאנשים שצרכו פלבנואידים ברמה גבוהה בשוקולד מריר, דיווחו על מצבי רוח חיוביים יותר.
72 גברים ונשים בגילאי 40-65 נתבקשו לצרוך 20 גרם של שוקולד מריר ולשתות משקאות שמכילים 250/500 מ"ג של ויטמין P במשך 30 יום.
הנסיינים לא ידעו מי שותה וכמה.
תוצאות המחקר הציגו בצורה ברורה את ההשפעה של ויטמין P על המשתתפים הבריאים בניסוי.
לכתבה המלאה:
http://www.confectionerynews.com/R-D/Dark-chocolate-enhances-mood-but-not-cognition-say-researchers
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה